Publicitat
Publicitat

Diàlegs x l'Escala. De poble a Ciutat

Divendres l'Escala acull durant tot el dia el simposi 'Diàlegs x l'Escala. De poble a Ciutat', pretén posar en valor els reptes que representa el pas de ser poble a ser ciutat, estructurat en forma de diàlegs des de diferents perspectives.  

L'Escala acull aquest divendres un simposi sobre els reptes que planteja el fet de passar de poble a ciutat, un trobada d'experts sobre  temes relacionats amb urbanisme, governança, turisme, paisatge i cultura. El punt de partida serà l'evolució de poble a ciutat que han viscut pobles com l'Escala i les transformacions que això ha generat, creat a la vegada noves necessitats, demandes i oportunitats. 

La jornada es concentrarà a l'Alfolí de la Sal de les 9 del matí fins a dos quarts de cinc de la tarda.Serà dividida en 5 grans blocs i estructurada amb  dos "dialogants" i un moderador.  Després de la presentació institucional i la introducció de la jornada a càrrec de Joaquim Nadal, a dos quarts de deu s'obriran els diàlegs. El primer dedicat a urbanisme comptarà amb Itziar Gonzàlez, Carles Llop i Joan Nogué. Pere Macias, Oriol Nel·lo i Juli Esteban conversaran de la governança . Els seguiran Josep Francesc, Alejandra Ferrer i Esther Vera parlant de turisme. El paisatge anirà a càrrec de Martí Boada, Maria Rubert de Ventós i Llàtzer Moix. La trobada finalitzarà amb els diàlegs dedicats a la cultura amb Ferran Mascarell, Gemma Sendra i Carles Duarte. 

Durant el Juny del 2014, ja es va celebrar a l'Escala un primer simposi, anomenat “Planificació, turisme i territori: la regeneració urbana en municipis turístics costaners”. Les conclusions que es van extreure d'aquell primer esdeveniment van ser el repte de trencar la frontera entre residents i turistes, i la necessitat d'apostar per un sistema urbanístic més integrador i sensible.

Aquesta segona jornada s'ha confeccionat amb un format més dinàmic, si bé es pot entendre com una continuació de l’anterior, planteja, al mateix temps, nous temes de discussió, amb la voluntat de posar accent sobre els canvis que afecten al territori quan aquest passa de poble a ciutat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar