Publicitat
Publicitat

Tanca l'històrica Pastisseria Empori

La Pastisseria Empori, un dels comerços històrics del carrer de les botigues, abaixa per sempre més la persiana. El pastisser Benjamí Gallegos hi treballava des del 1965.

El número 14 del carrer Maranges, antigament conegut com "el carrer de les botigues" en té des d'aquesta setmana una de menys. Ha tancat la històrica pastisseria Empori, que havia obert la família de Miquel Aymerich l'any 1960 com a Confiteria Colmano Empori al mateix indret on des de 1919 hi havia hagut el Forn de Sant Jordi. L'establiment era regentat des de 1996 per la família de Benjamí Gallegos, que hi havia entrat a treballar el 1965 quan tenia només 11 anys. El 1996, en jubilar-se Miquel Aymerich, Gallegos va fer un pas endavant i va decidir continuar amb el negoci. Ara, però, la propietat de l'edifici l'ha posat a la venda, i ell ha decidit fer el pas cap a la jubilació.

No serà un pas fàcil, tot i que en Benjamí té molt clar que d'aborriment no en patirà pas gaire.

Al llarg dels 53 anys que en Benjamí ha destinat a la pastisseria, la feina ha canviat molt, sobretot per la competència que ha anat creixent al llarg del temps. Una competència que a la pastisseria Empori han compensat amb un tracte molt familiar i un producte artesanal de primera qualitat. Els Esculls, una marca registrada de la pastisseria Empori n'és una bona mostra; la nata, el seu plat fort; els escalencs de crema i cabell d'àngel, una delícia; i els brunyols, les flaones o totes aquelles postres i pastissos típics de les dates assenyalades, una garantia de qualitat.

El cap de setmana passat, la família Gallegos es va anar acomiadant de la clientela. Però en Benjamí no ha deixat passar l'oportunitat d'acomiadar-se públicament de tothom aprofitant aquesta crònica.

Comentaris de l'àudio



© 2019 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar