Publicitat
Publicitat

Comitè de cogestió del peix blau de les badies de Roses i Pals

Avui s’ha constituït el comitè de cogestió del peix blau en el sector de les badies de Roses i de Pals. La Generalitat impulsa aquest nou model de gestió dels recursos fent-hi intervenir tots els actors implicats: pescadors, administració i investigadors.

L'objectiu de corresponsabilitzar tots els actors implicats en cada art de pesca i en cada bloc territorial és l'eix principal per a impulsar la implantació dels comitès de cogestió dels recursos pesquers a les aigües interiors del litoral català. Amb aquesta finalitat, des del mes de juny de l'any passat, la Generalitat, a través de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. Fruit d'aquest nou model, avui s'ha constituït el comitè de cogestió de la pesca del peix blau en l'àmbit de la badia de Roses i de Pals. L'acte ha estat presidit per Sergi Tudela, director general de pesca i afers marítims.

El comitè de cogestió de la pesca del peix blau de la badia de Roses i de Pals que s'ha constituït el formen representants dels pescadors, els patrons majors de les confraries de Roses, l’Escala i Palamós, el president de la Federació territorial de Confraries de Pescadors, representants de l’Institut de Ciències del Mar, el director general de Pesca i Afers Marítims i el cap del Servei de Recursos Marins. La patrona major de la confraria de l'Escala, Roser Güell ha incidit especialment en la voluntat de conservar els recursos pesques de les aigües interiors d'aquestes badies, tot fent-ne una explotació responsable.

El comitè de cogestió ha de ser l'eina a través de la qual canalitzar iniciatives com la pròpia autolimitació de l'esforç pesquer o una gestió anomenada bioeconòmica.

La sessió d’avui és la de constitució del comitè, el nomenament dels seus membres i convocatòria de la primera sessió de treball de la comissió tècnica. Els comitès de cogestió son un model innovador de gestió dels recursos pesquers amb implicació de tots els actors implicats: confraries, administració i entitats que vetllen per la protecció del medi natural. El mes de setembre passat ja es va formar el primer comitè d’aquestes característiques, llavors per al sector de la sèpia. La constitució del comitè de cogestió del peix blau serà presidida pel director general de pesca i afers marítims, Sergi Tudela.  

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar