Publicitat
Publicitat

Inauguració monument memorial a les víctimes de la Guerra Civil

Aquest cap de setmana s'estrena el monument memorial a les víctimes de la Guerra Civil, al cementiri mariner recentment restaurat. L'estrena s'ha fet coincidir amb la commemoració del 80è aniversari del bombardeig del 23 de gener, en què hi van morir 15 persones, sis d'elles menors d'edat.

El cementiri mariner de l'Escala llueix amb una blancor immaculada després de la intensa restauració a la que ha estat sotmès fa pocs mesos. Declarat bé cultural d'interès nacional és una de les joies patrimonials de l'Escala. Aquesta setmana es farà la inauguració d'aquesta restauració, així com també del monument que s'hi ha instal·lat a mode de memorial a les víctimes que va haver-hi durant tot l'episodi de la guerra, entre morts al front, morts als camps d'extermini nazis i morts en el bombardeig. I és que tot i haver-hi diferents monuments al·lusius a la guerra civil, a l'Escala no hi havia cap punt on recordar totes les víctimes. El monument en qüestió es va encarregar a la gironina Pia Crozet, fruit d'un concurs convocat per l'Ajuntament.

La inauguració s'ha programat aquest dissabte, en el cap de setmana més proper al 23 de febrer, data en que s'han complert 80 anys del bombardeig que va patir l'Escala a les acaballes de la guerra i en el qual van morir-hi 15 escalencs, sis d'elles menors d'edat.

Els actes commemoratius comencen demà al vespre amb la presentació del llibre i exposició de fotografies sobre el cementiri mariner, que es farà a l'Alfolí de la Sal. El llibre ha estat elaborat des del Museu i l'exposició a càrrec de la secció Cromàtica del CER. L'acte s'arrodonirà amb la projecció del documental "23 de gener" d'Ildefons Clos i recital poètic amb Jaume Comas.El dissabte al matí es farà una visita guiada especial al cementiri i després, al migdia, s'inaugurarà la restauració i l'escultura memorial a les víctimes, el total 56 escalencs, entre morts al front, morts enel bombardeig i morts als camps nazis.A l'acte hi participaran el violoncel·lista Ramon Bassal, l'actor i poeta Jaume Comas i el cantautor local Josep Tero.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar