Publicitat
Publicitat

Moratòria de llicències al litoral de la Costa Brava

Urbanisme suspèn durant un any les llicències d’obra nova en els primers 500 metres del litoral gironí. La moratòria pretén aturar l’execució dels projectes més insostenibles mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat redacta el nou Pla director urbanístic. A l'Escala, aquesta moratòria tindrà poca afectació.

La suspensió de llicències aprovada en el sí de la Comissió territorial d'Urbanisme de Girona implica que per període d'un any no es podran tramitar ni projectes d'urbanització ni de reparcel·lació i que els ajuntaments no podran tampoc atorgar llicències per començar noves edificacions en els sectors i sòls afectats per la suspensió. Sí que es podran tramitar, però, reformes i ampliacions de construccions existents i projectes que afectin solars no edificats dins dels teixits urbans històrics. Tot plegat amb la voluntat que el departament de Territori i Sostenibilitat pugui treballar en la redacció del Pla director urbanístic de revisió de sòls no sostenibles en l'àmbit del litoral gironí. Una notícia esperada des de la primera reunió celebrada fa setmanes a Platja d'Aro, en què es va apuntar aquesta possibilitat.

La suspensió de llicències afecta un total de 22 municipis, entre ells l'Escala.

De moment, però, amb una primera lectura de l'acord de moratòria, l'Escala és un municipi poc afectat.

Entre els punts on sí que hi haurà afectacions serà en punts com la urbanització a la cala d'Aiguafreda, o el sòl al voltant d'Aigua Xelida a Begur; o al voltant del FAr de Sant Sebastià, a Llafranc.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar