Publicitat
Publicitat

L'Escala acollirà aquest febrer un simposi sobre els reptes que planteja el fet de passar de poble a ciutat

L'Escala acollirà el proper 1 de febrer un simposi que pretén posar en valor els reptes que representa el pas de ser poble a ser ciutat, estructurat en forma de cinc diàlegs des de les perspectives de l'urbanisme, la governança, el turisme, el paisatge i la cultura. Està obert a professionals i interessats en tots aquests àmbits. 

L'Escala acollirà el proper 1 de febrer el simposi "Diàlegs x l'Escala. De poble a ciutat". Està estructurat en cinc diàlegs: urbanisme, governança, turisme, paisatge i cultura. Pretén posar en valor els reptes que representa el pas de ser poble a ser ciutat. Cada tema comptarà amb dos "dialogants" experts i un moderador i seran persones amb experiència de gestió, professionals de prestigi o líders d'opinió. Hi ha confirmats noms rellevants com Pere Macias, Oriol Nel·lo, Esther Vera, Llàtzer Moix, Martí Boada o Ferran Mascarell. De manera que es crearà un espai de debat dinàmic i enriquidor. El punt de partida d'aquesta proposta, organitzada per l'Ajuntament de l'Escala amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a la demarcació de Girona, la Diputació, la UdG i la Fundació Jordi Comas Matamala, és l'evolució de poble a ciutat que han viscut municipis com l'Escala i les transformacions que això ha generat i el canvi de necessitats i oportunitats. El simposi està obert a professionals i interessats en tots aquests àmbits.

Aquesta proposta neix d'una primera iniciativa del 2014, en què a l'Escala ja es va fer un primer simposi anomenat “Planificació, turisme i territori: la regeneració urbana en municipis turístics costaners”. L'objectiu és reflexionar sobre el futur dels municipis. 

El simposi es farà el dia 1 de febrer a l'Alfolí de la Sal de 9 del matí a dos quarts de cinc de la tarda. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic simposi@lescala.cat. La presentació d'aquests diàlegs s'ha fet aquest matí a la Diputació de Girona.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar