Publicitat
Publicitat

Gran rebuda als Reis d'Orient a l'Escala

La tramuntana fa acte de presència a la Cavalcada dels Tres Reis, que no poden arribar per mar i han de fer-ho per terra. La llarga durada de la cercavila va fer que tots els nens i nenes podessin acostar-s'hi i retratar-s'hi. La cavalcada es completava amb els tradicionals parlaments al balcó de l'Ajuntament i l'adoració al pessebre, a l'interior de l'església.

L'avinguda Ave Maria s'ha omplert de gom a gom per veure a Melcior, Gaspar i Baltasar, que anaven saludant un per un a tots els nens i nenes. Aquest carrer és que supleix el besamans de La Platja quan el temps impedeix l'arribada per mar. En aquest cas, va ser per culpa de la tramuntana que esvalotava el mar i dificultava molt la navegació segura. Ses magestats van arribar pel carrer pintor Rusiñol, travessant per la plaça de les escoles i baixant per l'Ave Maria. Aquest és el trajecte que van fer a peu encaixant de mans amb tots els nens i nenes que s'hi congregaven. Centenars i centenars de mainades als quals els reis van saludar un per un, fent que el trajecte s'allargués pràcticament dues hores. Després, a plaça Catalunya s'iniciava la cavalcada que, ressenguint diversos carrers del nucli els va portar fins a la plaça de l'Ajuntament. Al balcó, els donava la benvinguda l'alcalde, Víctor Puga

Una benvinguda que, val a dir-ho, l'alcalde va voler completar amb una carta ben particular. En ella, Víctor Puga demanava als reis de l'Orient que l'Escala sigui un referent per a tots.

Tot seguit, ses magestats van saludar a tothom reiterant aquelles recomanacions de cada any. En aquesta ocasió, el personal de la Biblioteca Víctor Català va ser qui es va encarregar de les traduccions. Especialment curiosa va ser la del rei Baltasar, traduït per Montse Castaño:

La festa dels Reis és la que culmina el cicle nadalenc. És una festa que es divideix en dues jornades: la de més envergadura és la del capvespre del dia 5. Però el diumenge abans, cada any, es munta el campament reial, on els patges recullen les cartes de tots els nens i nenes. En aquest cas, és una festa matinal,que enguany va lluir especialment amb les noves tendes que van estrenar els patges. L'assistència va ser massiva, fins el punt que es va haver d'allargar una hora més del que s'havia previst per tal que els patges recollissin totes les cartes.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar