Publicitat
Publicitat

Per quart Nadal consecutiu la Trini torna al port de l'Escala

Ha tornat al port de l'Escala, la Trini, la tonyina vermella gegant que ja fa quatre anys que passa el Nadal a l'Escala. El món pesquer local la consideren de la família i es demana que se li porti menjar cada dia per tal que es quedi almenys fins reis. Els pescadors ja no ho poddran fer ja que avui comença oficialment un mes de veda.

Quan quasi ningú no hi confiava, finalment la tonyina Trini ha tornat al Port de l'Escala durant les festes de Nadal.Aquest és el quart any consecutiu que per aquestes dates segueix una de les teranyines fins a port, i si fa com els anys anteriors s'hi quedarà fins passat Reis.Enguany ha vingut una mica més tard , i és que hi havia poc peix i durant unes setmanes  les barques pescaven i venien el peix a Palamós.Ara fa uns dies han tornat a l'Escala i han trobat peix.Pels pescadors i tothom relacionat amb el port de l'Escala La Trini s'ha convertit en un més de la família, i s'estava patint pel que li podia haver passat.

El retorn de la Trini al Port de l'Escala ha coincidit amb l'últim dia de pesca abans de ve veda del peix blau, que mantindrà les embarcacions a port durant tot un mes.Els mateixos pescadors demanen que hi vagi molta gent a veure-la i que li portin menjar, per tal que es quedi uns dies més.

La Trini sol arribar al port cap a quarts d'onze del migdia i es passeja llongada amunt i avall fins les dues de la tarda.Després torna a mar obert on hi passa la resta del dia i la nit.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar