Publicitat
Publicitat

Una mala temporada per a les teranyines de l'Escala

Les teranyines de l'Escala valoren com a molt dolenta la temporada del peix blau, sobretot des de principis d'estiu. Aquest dijous comença una nova aturada biològica, una veda que durarà un mes. Es tanca temporada sense la presència de la Trini, la tonyina gegant que havia escollit l'Escala els tres últims anys per passar el Nadal.

El sector del peix blau a l'Escala tanca temporada aquest dijous amb l'inici d'una nova veda, amb les teranyines amarrades a port durant tot un mes.A l'hora de fer balanç es produeix un punt d'inflexió just amb l'entrada de l'estiu.Fins llavors la pesquera havia estat bona, a partir d'aquí es parla dels mesos més dolents en molts anys.Per sort aquest últims dies tot i que la pesca ha estat escassa el peix s'ha pagat bé, avui mateix la sardina a 40 euros la caixa.La devallada de peix i el temps ha fet que durant dues setmanes s'hagi pescat i venut a Palamós.

Pel que fa al mes de veda serveis per deixar recuperar el mar i per fer reparacions a les teranyines.La bona notícia és que s'han començat a cobrar les ajudes de la Generalitat.

Els pescadors de l'Escala aposten per continuar amb les vedes, tot i explicar que tot i deixar descansar el peix durant un mes no noten diferència quan tornen en mar.

Les teranyines que fan port a l'Escala aturen la seva activitat per la veda durant un mes i afronten el Nadal sense la companyia de la Trini, la tonyina gegant que havia passat les festes els últims tres anys al Port de l'Escala.El primer any va donar la sorpresa a principis de desembre, i l'any passat seguia les embarcacions fins l'Escala el dia 18, quedant-se fins ben entrat el gener.Enguany ningú pot assegurar que l'hagi vist, tot i que un parell d'embarcacions expliquen  que n'han vist un exemplar molt a prop de la superfície.

L'arribada de la Trini va provocar la presència de molts curiosos, que quedaven bocabadats en veure tan de prop un peix d'aquestes dimensions.Segons diuen els pescadors encara queden uns dies on hi ha possibilitats que la Trini  torni a l'Escala a passar les vacances de Nadal.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar