Publicitat
Publicitat

Presentació del llibre Fungus

Albert Sánchez Piñol presenta a l’Escala la novel•la “Fungus”. A la presentació va ser acompanyat de l'exdiputat de la CUP David Fernández, amb qui va protagonitzar un debat amè sobre el concepte del poder i les ambigüitats de la condició humana.

El nou llibre d’Albert Sánchez Piñol, Fungus, editat per La Campana, és una novel·la de gènere fantàstic, on un militant anarquista afeccionat als excessos alcohòlics desperta, per casualitat i inspirat per l’amor, una mena de rovellons de dos metres d’alçada. Aquestes criatures fantàstiques infrahumanes, batejades com a “fungus”, l’han d’ajudar en la seva creuada per implantar els seus ideals àcrates arreu del món.Dissabte se'n va fer la presentació a l'Escala. L'autor, acompanyat de l'exdiputat cupaire David Fernández, la va definir com una representació del poder.

Un nombrós públic va seguir la presentació del llibre, estructurada a mode de diàleg - debat apassionant entre Sánchez Piñol i David Fernández, carregada de cites i referències literàries. Una de ben significativa, aquesta, dita en el seu moment per Trotsky, sobre la guerra.

En una línia semblant, Fernández engegava la seva intervenció apuntant que no ens podem amagar de la història.

La novel·la Fungus està dividida en tres parts clarament diferenciades i manté una estructura de rellotge de sorra que comença amb l’ascensió de Ric-Ric al poder i, continua amb el seu declivi moral, amorós i d’influència social. És una novel·la sobre el sentit del poder i de les seves -moltes vegades- perverses conseqüències. Com deia David Fernández a la presentació, una reflexió molt oportuna sobre la condició humana mateixa.

Durant la presentació, Sánchez Piñol va avançar que els drets de l'obra "Fungus" han estat venuts per a la seva adaptació en format audiovisual, si bé sense concretar si en format llargmetratge o en format sèrie.  

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar