Publicitat
Publicitat

L'Escala acull per primer cop les jornades de cultura Giroscopi

L'Escala acull per primer cop les jornades de cultura Giroscopi, dirigides a tècnics de Cultura de la demarcació. Estan organitzades des de la Casa de Cultura de la Diputació i estan plantejades com un punt de trobada i també com una formació. Es va celebrar ahir al matí a l'Alfolí de la sal.

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona organitza anualment unes jornades de formació i trobada per als tècnics de cultura dels ajuntaments de la demarcació, que s'anomenen Giroscopi. Per primer cop l'Escala ha acollit una d'aquestes jornades. Es va celebrar ahir a l'Alfolí de la sal i va comptar amb la participació d'una trentena de professionals. En aquesta ocasió la temàtica a tractar era la conservació i gestió del patrimoni literari. 

Precisament, la jornada va obrir amb una xerrada sobre el llegat de Víctor Català, a càrrec de Lurdes Boix, directora del Museu de l'Anxova i de la Sal i arxivera municipal, que va explicar els treballs que s'estan fent en relació amb la preservació d'aquest patrimoni.

Tal com explica Pep Torné, al Giroscopi també van intervenir representants del Departament de Cultura de la Generalitat, que van exposar la línia d'ajuts per a ens locals que s'obrirà el 2019. I va cloure el programa una taula rodona sobre gestió del patrimoni cultural, en què van intervenir Anna Aguiló, directora de la Fundació Josep Pla, Anna Perera, tècnica de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada i Maria Teresa Costa, coordinadora de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar