Publicitat
Publicitat

Fa pràcticament un any que la Coral Groga protesta pels presos polítics

Fa pràcticament un any que la Coral Groga de l'Escala demana la lllibertat dels presos polítics amb un concert setmanal. Compta amb la participació d'una cinquantena de persones. Estan disposats a mantenir la protesta tant temps com faci falta. 

Pràcticament fa un any que la Coral Groga de l'Escala es reuneix un cop per setmana per cantar i demanar la llibertat dels presos polítics catalans. La idea va sorgir al mes de gener del músic Ramon Manent. 

Inicialment es reunien cada dia al migdia per cantar el Cant dels ocells a davant de l'Ajuntament. Després es va decidir concretar-ho als divendres de vuit a nou del vespre. A l'estiu, la Coral Groga cantava a la platja i ara a l'hivern ha tornat a la plaça de l'ajuntament. Ramon Manent està disposat a fer-ho els mesos que facin falta i aguantant la pluja, el vent i la fred.

A les trobades, hi ha veïns de l'Escala que ja són fixes i d'altres que hi acudeixen esporàdicament, però en total s'hi reuneixen una cinquantena de persones de diferents edats. Es canten cançons tradicionals catalanes i també de reinvindicatives. Fins i tot s'ha elaborat un cançoner groc.

 

D'aquesta manera l'Escala se suma a altres iniciatives que s'han organitzat pel territori d'ençà que hi ha presos polítics catalans. Així, per exemple periòdicament també s'organitza un sopar o dinar davant de la presó del Puig de les Basses per donar suport a Dolors Bassa. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar