Publicitat
Publicitat

Vaga de metges al CAP de l'Escala

Els metges de Catalunya estan de vaga fins divendres vinent. Denuncien que s'ha fet insostenible una precarització assistencial que els ha sobrecarregat de feina, generat llargues llistes d'espera i fet treballar amb material a vegades obsolet. Entre els centres afectats hi ha el CAP de l'Escala i els consultoris que en depenen.

Des d'avui i fins divendres els metges catalans fan vaga, una aturada secundada per primera vegada tant pels professionals que depenen de l'institut Català de la Salut com dels que treballen a centres concertats.És el cas de l'Àrea Bàsica de Salut i el CAP de l'Escala.La vaga afecta només al metges, no hi participen ni el personal administratiu ni el conjunt d'auxiliars que hi donen servei.

Els metges denuncien la precarització de la qualitat assistencial i les dificultats per poder exercir la seva tasca tant a nivell professional com en l'atenció als usuaris.Entenen que hi ha una sobrecàrrega de treball insuportable, amb llistes d'espera injustificables, tant per a proves diagnòstiques com per a operacions i que els equipaments tecnològics van quedant afectats pel desgast i queden obsolets.Mentre duri la vaga hi ha uns serveis mínims que es qualifiquen de molt generosos.

El que sí queden afectades són les visites concertades que es van donar per aquesta setmana.

El col·lectiu de metges entén que l'administració ha de respondre d'immediat a les queixes que els han portat a la vaga.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar