Publicitat
Publicitat

La llevantada s'endú la riba petita de la platja de l'Escala

L'episodi clàssic de llevantada que ha afectat l'Escala durant aquest cap de setmana, i que no es produïda des del mes de febrer, s'ha endut part de la riba petita de la platja. És la conseqüència més visible i notable de les onades de fins a 6 metres d'alçada. A l'Escala no ha plogut massa, poc més de 30 litres per metre quadrat, però l'acumulació d'aigua ha fet taller la zona del Rec del Molí.

La pluja i el temporal de mar d'aquest cap de setmana han deixat imatges espectaculars a l'Escala però també han causat desperfectes. A més de les afectacions a la zona del Riuet, al Rec del molí que han obligat a tallar alguns carrers i a les platges d'Empúries, els embats de les onades han trencat la riba petita de la platja de l'Escala. El paviment ha quedat esmicolat. És per això que l'Ajuntament de l'Escala ja ha iniciat els tràmits per a sol·licitar a Costes una actuació d'urgència.

Per sort, malgrat els desperfectes materials que s'han produït a l'Escala, es pot dir que el municipi ha superat l'episodi sense massa repercussions, si es compara amb el que ha passat a Figueres, Verges o la Bisbal d'Empordà. Segons el meteoròleg de Ràdio l'Escala, Sergi Corral, es tracta d'un episodi clàssic de llevantada: amb pluja, vent i mala mar, amb onades de fins a 6 metres d'alçada. I la pluja no ha estat el més significatiu a l'Escala: aquí només s'han recollit 33 litres per metre quadrat durant tot el cap de setmana. 

Aquest matí els operaris del servei de manteniment de platges treballaven per a retirar la brossa i la sorra acumulada. La previsió és que avui s'acaben el temporal i les pluges, però encara quedaran restes de núvols i el temps serà insegur.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar