Publicitat
Publicitat

Castanyades passades per aigua

El cementiri mariner torna a lluir tot el seu esplendor en la diada de tots sants, després de la restauració que hi ha executat l'Ajuntament. La diada va ser ben assolellada, tot el contrari que el dimecres, amb una intensa pluja que va passar per aigua les castanyades de les escoles.

Per Tots Sants, els cementiris municipals obren portes i la corrua de visitants és més o menys constant al llarg de la jornada, sobretot durant el matí. A l'Escala, aquest any va ser especialment una jornada significativa al cementiri mariner, perquè era el primer cop que s'obria després dels treballs de restauració que s'hi han executat durant els últims mesos. També romania obert el cementiri de Sant Martí d'Empúries i el municipal, de la carretera de Viladamat, que és per on va passar-hi més gent. L'Ajuntament, com cada any, va fer ofrenes florals als tres cementiris, acabant amb un recital poetico-musical.

La vigília de Tots Sants va ser una jornada molt plujosa. I això va perjudicar especialment les festes de La Castanyada dels centres de primària, havent de traslladar els actes sota cobert o ajornant-ne una part. En el cas de l'Escola Empúries, les danses que s'havien de fer al pati es van ajornar fins demà. La representació teatral dels alumnes de sisè es va fer en diferents espais tancats del centre, la cuita de castanyes que feien els pares de primer es va fer al porxo i les castanyes torrades es van repartir aula per aula.

En el cas de l'Escola l'Esculapi, es van ballar danses al gimnàs mentre els pares coïen les castanyes que després els alumnes es menjarien a l'aula. 

D'aquesta manera, les escoles van complir amb la tradició, sense per això obviar que La Castanyada té un competidor important com és el Halloween, que cada cop té més adeptes entre els infants.

Dels més petits als més grans. De les escoles a la Llar del Jubilat, on divendres a la tarda també celebraven la Castanyada, amb un berenar per als socis. Les castanyes es van coure al pati interior de la Llar i el berenar, amb entrepà, castanyes i panellets, es feia a la sala polivalent. Hi van participar cap a 165 persones.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar