Publicitat
Publicitat

La Festa de l'Anxova tanca deu dies dedicats a aquest reconegut producte escalenc

La Festa de l'Anxova ha tancat deu dies dedicats a aquest reconegut producte gastronòmic escalenc. L'escriptor Màrius Serra ha estat el pregoner d'aquesta 28a edició, mentre que el també escriptor Martí Gironell ha estat guardonat amb l'Anxova d'Or 2018. La pluja va obligar a modificar la programació dels actes.

La pluja de bon matí va fer que l'acte protocolari de la FEsta de l'Anxova es traslladés a l'Alfolí de la Sal. La sala principal es va omplir de gom a gom per acollir el nombrós públic que s'hi va aplegar. La Festa de la Sal és la festa en la qual es reconeix el sector anxover com un dels més emblemàtics de l'Escala. És una festa gastronòmica però no només això, com explicava l'alcalde en la introducció de l'acte d'ahir.

Els dos protagonistes principals de la festa van ser els escriptors Marius Serra i Martí Gironell. Màrius Serra va ser l'encarregat de llegir el pregó, en el qual va fer honor a la seva passió per la lingüística i les paraules.

Després del pregó, l'alcalde va fer lliurament de l'Anxova d'Or al també escriptor i periodista Martí Gironell, que es va mostrar tot un entusiasta de les anxoves de l'Escala comprometent-se a fer-ne d'ambaixador allà on vagi. En auqest sentit, va recordar l'anècdota de quan va ser convidat a una trobada gastronòmica  a Santander, on ell va aprofitar per fer campanya de les anxoves de l'Escala per sobre de les del cantàbric.

L'acte protocolari de la festa de l'anxova d'enguany el va completar el parlament del president de la Unió d'Antics Saladors d'Anxova de l'Escala, Martí Callol.

El duet

Comentaris de l'àudio© 2019 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar