Publicitat
Publicitat

Mercedes Vilanova, una dona pionera en el món del submarinisme

La presentació del nou llibre de Mercedes Vilanova al CER es converteix en un homenatge a la seva persona, per ser una dona pionera en el submarinisme a nivell espanyol i mundial. El mes de febrer passat va rebre el premi de submarinista d'honor 2018.

L'acte de presentació de l'últim llibre de l'escriptora, historiadora i catedràtica emèrita de la UB, Mercedes Vilanova, coneguda a l'Escala per ser la filla de Xavier Vilanova, la persona que va donar l'espai on hi ha l'edifici del CER, ha esdevingut un homenatge a la seva figura, per ser una dona pionera en el submarinisme a nivell espanyol i mundial. La presentació de la publicació titulada "El mago y la reina", d'Ediciones Carena, es va fer divendres al vespre al bar del CER. Però la novetat editorial va quedar eclipsada pel premi submarinista d'honor 2018 que l'Historical Diving Society Spain, l'HDSS, va atorgar a Mercedes Vilanova el febrer passat, per ser la primera dona a atrevir-se a entrar en aquest món tan masculí. Tal com va remarcar el president de l'HDSS, Joan Font, Vilanova és una dona excepcional.

A l'acte, Mercedes Vilanova va donar el trofeu al CER. I va explicar perquè s'estima més que el premi es guardi a les dependències de l'entitat i no a casa seva. I tot té a veure amb la secció de rem i amb en Sergi Franch. 

De fet, la temàtica de l'últim llibre de Mercedes Vilanova, "El mago y la reina" entronca directament amb aquesta forta vinculació que la historiadora té amb el mar, ja que es tracta d'una novel·la autobiogràfica. 

"El mago y la reina" se situa a l'any 1960, quan a Espanya està arrelant una classe mitjana, a Europa s'està produint l'esclat de l'estat del benestar i als Estats Units apareixen líders carismàtics com Martin Luther King. En paral·lel, a la Costa Brava, la Carolina viu una aventura submarina que està a punt de costar-li la vida. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar