Publicitat
Publicitat

En marxa les obres del cementiri marí

Les obres de rehabilitació del cementiri marí de l'Escala marxen a bon ritme. L'objectiu és reparar els desperfectes ocasionats pel pas del temps i les humitats. S'intenta tenir el màxim de cura per respectar els mètodes de construcció originals.

Aquest matí s'ha fet una visita a les obres de rehabilitació del cementiri marí de l'Escala, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 1984.L'actuació té com a objectiu consolidar aquest monument i evitar la seva degradació. S'estan reparant les esquerdes que presenten les estructures de nínxols i es refan part dels paviments originals que estan en mal estat, sempre seguint les tècniques tradicionals.Igualment, es millorarà la senyalització i es restaurarà la porta original de ferro de l'entrada, que estava molt malmesa.

El cementiri es va construir el 1835, quan les epidèmies de colera i malària van fer incrementar considerablement el nombre de defuncions i el cementiri que hi havia a tocar de l'església de Sant Pere es va fer insuficient.Va estar en funcionament fins el 1970 i ha conservat sempre l'estil neoclàssic sobre el que es va dissenyar, cosa que el fa molt especial.

Amés del vessant patrimonial i històric, en aquest cas també hi són molt presents els aspectes emotius.

També s'està adequant la part enjardinada i l'evacuació d'aigües plujanes, que és un dels principals motius de degradació.Una vegada restaurat s'incrementaran les possibilitats de visita i ús a nivell cultural.

Tot i que no és segur que sigui possible, la intenció seria l¡espai restaurat per Tots Sants.Una vegada restaurat s'incrementaran les possibilitats de visita i ús a nivell cultural.

Les obres  tenen un pressupost inicial d'uns 150.000 euros.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar