Publicitat
Publicitat

Cant de glosa i cercabars per iniciar la Festa de la Sal

La mostra de cant de glosa obre una festa de la sal marcada pel bon temps. Mallorquins i empordanesos ofereixen un combat de cant improvisat que va fer riure de valent a tots els assistents. La jornada prèvia de la festa de la sal es va completar amb l'exposició de fotografies de l'edició de l'any passat i el cercabar a càrrec del Cor Indika.



A ritme de garrotins va engegar el combat de glosa de la Festa de la SAl amb els mallorquins Mateu Xurí i Maribel Cervera al costat dels empordanesos Margarida Joanmiquel i Joan Font. Un espectacle que va fer riure i xalar de valent al centenar llarg d'espectadors que omplien tots els racons de la sala principal de la planta baixa de l'Alfolí i el pati interior. El combat de glosa va ser moderat per David de la Higuera, que anava plantejant diferents reptes als cantadors. El primer d'ells era presentar-se sense oblidar de citar els masters que tenien al seu currículum i amb l'efegitó de respondre on és Mariano Rajoy...

Entre els assistents a la mostra de glosa hi havia els membres de la European Maritime Heritage que aquest cap de setmana han celebrat el seu míting anual a l'Escala, i també els membres del Tall de Vermadors que l'endemà ballaven a La Punta en l'intercanvi de danses de la Festa de la Sal. Uns i altres van gaudir de valent amb un espectacle definit per Ramon Manent, impulsor de la trobada, com un dels més grans espectacles del món.

Abans del cant de glosa, s'havia donat per inaugurada l'exposició de fotografies de la Festa de la Sal de l'any passat, mostra molt marcada en aquesta ocasió pels colors que va deixar la tempesta de pluja que va caure just a mitja tarda.

Els actes de divendres es van completar, ja de nit, amb el Cercabars, la cercavila musical que el Cor Indika ofereix als bars i tavernes de La Platja. Cercavila que va ser seguida per la clientela que a aquella hora estava sopant a les terrasses com per un nombrós públic que no es volia perdre detall d'un espectacle de carrer com aquest. Cançó marinera, havanera i cant de taverna eren l'eix central d'una actuació que va ser seguida amb atenció per la clientela que aquella hora estava sopant a les terrasses i també pel nombrós públic que no se'n volia perdre detall i que agombolava de ben aprop els cantants del Cor Indika. Entre altres, es van interpretar peces com Cala Montgó, La Cirereta, Vestida de Nit, La Barqueta o La Barca Xica.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar