Publicitat
Publicitat

21a Trobada de Vela Llatina

Disset embarcacions a la trobada de vela llatina de l'Escala. El temps va acompanyar-hi i van fer les delícies de nombrosos curiosos que van seguir-ne les evolucions des de la costa.

La mar d'Empúries i de l'Escala s'ha tornat a tenyir aquest cap de setmana de veles tradicionals amb la vint-i-unena trobada d'embarcacions de vela llatina. Hi han participat disset embarcacions provinents de diferents ports del litoral català i nord-català. Després d'un bon esmorzar a la llotja de pescadors, els participants van sortir al mar i van reunir les disset embarcacions participants a La Platja. Poc abans de migdia aprofitant un ventet molt oportú i adient per a la navegació recreativa, les veles s'inflaven per fer un recorregut delimitat per boies. Era un recorregut recreatiui sense ànim competitiu, seguit per desenes de curiosos des de diferents indrets de la costa.Les que venien de més lluny ho feien des de Portvendres i de Cotlliure.

En Salvador Sala, de Drassanes Sala, a banda de dedicar-se professionalment al món de la navegació, és un amant de la vela llatina.

Aquest art de navegació que amb l'irrupció de materials sintètics havia quasi desaparegut genera atracció no només entre els més nostàlgics i més vells. També genera noves adhesions entre un públic més jove. És el cas de l'Antoni Pagès, de Sobrestany, que dissabte va viure la seva primera trobada de Vela Llatina a bord de La Gavina.

Això sí, el que atrau aquests nous navegants a vela llatina no és massa distant del que atrau als més veterans.

Casos com els de l'Antoni sembla indicar que, tot i l'evolució dels temps, hi ha futur en el món de la vela llatina.

La trobada de vela llatina de l'Escala forma part d'un complert calendari que es desenvolupa al llarg del litoral català i de la Mediterrània occidental. La barca Sa Rata, per exemple, aquest any ha navegat fins a una trobada celebrada a Sardenya, una altra a Menorca i una altra a Port Vendres.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar