Publicitat
Publicitat

Marxa de torxes, acte institucional i bus a BCN, actes de la Diada a l'Escala

Marxa de torxes, acte institucional i autocars a la manifestació de Barcelona tres fronts oberts per la Diada Nacional de Catalunya. La marxa es farà el dilluns al vespre; l'acte institucional i la manifestació a Barcelona, el dimarts.

Els actes de la Diada Nacional de Catalunya a l'Escala comencen la vigília al vespre, amb la tercera Marxa de Torxes per la pau i les llibertats, que promou el col·lectiu Flama del Canigó. De fet, ja engegarà a migdia, al peu de la Torre del Pedró, amb l'encesa del foc a la manera tradicional. La flama cremarà fins al capvespre. D'aquesta flama s'encendran el centenar de torxes que recorreran a partir de dos quarts de deu el tram comprès entre la torre de Pedró i la plaça de la Sardana. El final de la marxa de torxes enllaçarà amb l'inici de l'audició de sardanes que protagonitza la cobla local, La Principal de l'Escala.Pel dia pròpiament de diada, l'Ajuntament ha programat el tradicional acte institucional. A les onze i a la plaça de l'Ajuntament es llegirà un manifest i tot seguit actuarà el Cor Indika.Però un dels punts forts de cada diada, almenys des de 2012, és la manifestació que coordinen ANC i Òmnium Cultural. La territorial de l'Escala de l'ANC ha organitzat tres autocars que sortiran pels volts de quarts d'una de la plaça de les escoles.

La manifestació d'enguany, amb el lema "Fem la República Catalana", serà una onada gegant que recorrerà l'avinguda diagonal de Barcelona. Al punt de les 17.14h un coet marcarà el tret de sortida d'aquesta gran onada.

Des de l'ANC s'aconsella a tothom qui tingui previst sumar-se a la manifestació uqe s'inscrigui prèviament per a poder preveure tota la logística organitzativa. Les inscripcions es poden fer encara a través del telèfon 93.6559857 o bé a través del correu electrònic diada@assemblea.cat

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar