Publicitat
Publicitat

L'Escala acull una reunió de treball per avançar en la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera

L'Escala acull una reunió de treball per avançar en la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera. La trobada va comptar amb la participació d'una cinquantena de persones, encapçalades pel president de la Diputació de Girona i l'alcalde de l'Escala. L'objectiu era demostrar a un representant de la Unesco la unitat i el suport del territori a la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera.   

L'Escala ha estat la seu escollida per a reunir tots el agents socials i ecònomics implicats en la presentació de la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera a la Unesco. La trobada, que es va fer divendres a la tarda a l'Alfolí de la sal en el marc de la celebració de la Festa Major de l'Escala, va estar encapçalada pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, l’alcalde, Victor Puga i Miguel Clüsener-Godt, director de la Divisió de Ciències Ecològiques i de la Terra i del programa Home i Biosfera de la UNESCO. La reunió va comptar amb l'assistència d'una cinquantena de persones: alcaldes i representants de la Diputació de Girona, Generalitat, Universitat de Girona, cambres de comerç gironines i parcs naturals, i membres d'altres entitats i organismes del territori. La trobada havia de servir per fer visible l'ampli suport de què disposa aquesta candidatura a Reserva de la Biosfera, després dels dos intents anteriors que van resultar fallits. 

Es treballa en un període de dos anys. Aquest 2018 s'ha d'ultimar la candidatura, el 2019 es presentarà a la Unesco i el 2020 es donarà a conèixer el veredicte. La declaració de Reserva de Biosfera permetrà a la Costa Brava reforçar el compromís en la conservació del territori, el desenvolupament sostenible i el suport logístic, i el foment del coneixement i el treball en xarxa amb altres territoris. La reunió de divendres es va dur a terme coincidint amb la inauguració de l’exposició «L’Escala, territori biosfera» i la conferència de Miguel Clüsener-Godt.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar