Publicitat
Publicitat

Més de 2.500 persones visiten l'exposició sobre la cultura gitana a l'Alfolí

Més de 2.500 persones han visitat l'exposició sobre la cultura gitana a l'Alfolí de la sal. Sota el títol de "Barcelona Gitana", és un recull d'una setantena de fotografies de Jacques Léonard. La mostra acaba aquest diumenge amb una visita guiada especial gratuïta que comptarà amb la presència dels dos fills del fotògraf que participaran de les explicacions. 

Aquest diumenge acaba l'exposició "Barcelona Gitana", del fotògraf Jacques Léonard. La mostra es va inaugurar a principis d'estiu a la planta baixa de l'Alfolí de la sal i ha registrat més de 2.500 visites. Es tracta d'una de les activitats culturals que ha registrat més afluència de públic. Per la directora de l'Alfolí, Lurdes Boix, a més de l'interès que ha despertat la temàtica, part de l'èxit de públic també es deu al fet que s'ha treballat de bracet amb el Festival Portalblau.

L'exposició s'ha complementat amb diverses activitats, que també han tingut molt bona resposta del públic: una conferència, la projecció del documental del Petitet o el concert de Rumba Simfònica del Portalblau. A més, es va programar una visita guiada a càrrec de Cathy Batiste, la nora de Jacques Léonard. I precisament aquest diumenge a les onze del matí es farà una visita especial amb la presència dels dos fills del fotògraf, com a comiat de la mostra.

Tal com ja es va explicar fa unes setmanes, vist l'interès que han despertat les fotografies i també la visita guiada dels diumenges, l'Alfolí ha decidit crear una ruta guiada sobre la cultura gitana i el pas dels gitanos per  l'Escala. Per a documentar-la, es parteix de les fotografies que hi ha de Josep Esquirol i Joan Lassus, la memòria oral de la gent gran de la vila i els escrits de Víctor Català.

 

Serà el primer museu de Catalunya a programar una ruta d'aquesta temàtica. Es posarà en funcionament a la tardor i s'oferirà sota demanda. Tindrà un cost de 5 euros per persona, amb un descompte del 50% per a estudiants i jubilats. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar