Publicitat
Publicitat

41a Cantada d'havaneres de l'Escala

Demà es duu a terme la 41a Cantada d'havaneres de l'Escala. Els Pescadors de l'Escala tornen després de dos anys d'absència. El cartell es completa amb els Son de l'Havana i Peix Fregit. La cantada serà presentada pel periodista Espartac Peran.

L'entorn de La Platja de l'Escala, antic port mariner del municipi, està a punt per a reviure una nova cantada d'havaneres, la que organitza la Penya Blaugrana. Al llarg dels anys, la cantada de cada primer dijous d'agost s'ha convertit en una cita ineludible de cada principi d'estiu i ha esdevingut un dels actes més multitudinaris dels que es celebren al llarg de l'any al municipi.

El cartell de la cantada d'enguany torna a ser encapçalat pel grup Els Pescadors de l'Escala, absent els dos últims anys. Tornen a una de les cantades més significatives de les que fan cada any, just poc temps d'haver publicat el que és el seu 31è disc, titulat "Mar d'estrelles".

Al grup local l'acompanyaran els grups Son de l'Havana i Peix Fregint. 

Son de l'Havana és una formació nascuda el 2012 a Sant Vicenç dels Horts, amb una tècnica molt innovadora amb aires inconfusiblement cubans  i que ja van donar molt bona impressió l'any passat a la Cantadeta del Port d'en Perris.

El Grup Peix Fregit, de Palafrugell, és la formació, a banda dels grups locals, que més vegades ha actuat a la cantada de l'Escala. Ho ha fet en dotze ocasions, l'última, ara fa tres anys. Format actualment per Jordi Tormo, Pere Molina i Norbert Torrecillas.

A banda d'un cartell de primera categoria, la cantada d'enguany comptarà amb un presentador ben conegut com és el periodista Espartac Peran, una de les cares més conegudes de Televisió de Catalunya en diversos programes, l'últim dels quals el popular "divendres" que va passar en diverses ocasions per l'Escala.

Però la novetat principal d'enguany serà l'estructura de l'acte. I és que enguany cada grup farà dues intervencions de quatre havaneres o cançons cadascun, acabant, és clar amb les ineludibles El Meu Avi i La Bella Lola.

La cantada comença a les deu de la nit. El públic pot seguir-la des de la sorra o des de qualsevol racó de l'entorn de La Platja. Aquells que vulguin veure-la ben asseguts, ho podran fer adquirint tiquet a La Riba, on s'hi habilita una platea d'unes 500 cadires.

Per ajudar a finançar les despeses de la cantada, la Penya posa a la venda també les tradicionals cuques de llum i el tradicional cremat, del qual se'n serveixen centenars de litres.

La popularitat assolida per la cantada al llarg dels anys ha fet que atragués també l'interès dels mitjans de comunicació. Històricament s'ha pogut seguir en directe per Ràdio l'Escala. Des de l'any passat també per televisió, a través de La Xarxa.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar