Publicitat
Publicitat

Ple ordinari de juliol

Raquel Sánchez s'incorpora al grup municipal del PDECAT, cobrint la vacant deixada per Martí Guillem l'estiu de l'any passat. Va ser el ple on es va aprovar també la modificació de crèdit per a la compra dels terrenys de Vilanera.



Aquest és el jurament de la presa de possessió del càrrec de regidora que va fer al ple d'ahir Raquel Sánchez. Sánchez ocupava el número onze a la candidatura de CiU a les eleccions municipals de 2015 i cobreix la vacant que va deixar Martí Guillem que renuncià al càrrec de regidor l'estiu de l'any passat arran dels fets del desembarcament militar a Ïlla Mateua. El grup municipal ha passat pràcticament deu mesos amb una plaça vacant que finalment s'ha cobert amb Raquel Sánchez i Oliveras.

L'alcalde, Víctor Puga, li donava la benvinguda en nom del plenari amb aquesta intervenció.

I la nova regidora agraïa a tothom la benvinguda que li van donar:

El grup municipal del PDECAT està constituït per quatre regidors, que son actualment Robert Bosch, Laia Oriol, Montserrat Calders i Raquel Sánchez.

La sessió d'ahir constava d'una llarga llista de temes. Entre ells, va tenir una significació especial la modificació de crèdit al pressupost municipal i organismes autònoms. Dins la modificació general, per valor global de més d'un milió 100 mil euros, la partida més comentada va ser la de 185 mil euros necessària per a fer front a la compra de la finca de Vilanera.

Compra que va ser especialment qüestionada des dels grups del PDECat i del PP.

Des del PDECat, el seu portaveu Robert Bosch la qüestionava d'una banda, la necessitat de comprar aquests terrenys:

I d'una altra preguntava també si aquesta compra no era una torna per evitar la querella que havia presentat fa uns anys el propietari dels terrenys contra l'ajuntament:

Respecte al mateix tema, el regidor del PP considerava poc útil la compra. Joan Ball-llosera:

Discrepàncies que van fer evident una visió absolutament dispar entre l'equip de govern i els grups del PDECat i PP pel que fa a Vilanera. Víctor Puga:

La modificació de crèdit on era inclosa la partida per a la compra de Vilanera va ser votada a favor per l'equip de govern més els regidors del PDECat. S'hi van abstenir els regidors d'ERC i hi votava en contra el regidor del PP. Les modificacions menors, dels organismes autònoms municipals, va ser aprovades amb els vots de tots els regidors a excepció del del PP.

Tots els punts votats al ple d'ahir van ser aprovats amb àmplia majoria. Entre ells hi havia la constitució del Consell Socioeducatiu de l'Escala, tema exposat per la regidora d'educació Mariona Muñoz.

Un altre aspecte aprovat va ser l'adhesió del municipi al programa "Entorn sense fum"

I encara, en els posicionaments municipals, també es va aprovar donar suport a la candidatura per a la declaració de la zona de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la Unesco.

Podreu escoltar l'enregistrament íntegre d'aquesta sessió plenària en el programa "Talls del ple", avui i demà just després de l'informatiu local de les set. I al web radiolescala.cat

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar