Publicitat
Publicitat

Precaució per prevenir ofegaments i riscos a les platges

La Creu Roja garanteix la seguretat a les platges de L'Escala durant aquesta temporada d'estiu. Tot i això demanen precaució per prevenir ofegaments i altres riscos durant la temporada de bany.

Amb l'inici de la temporada de bany a platges, piscines i aigües interiors, es posa a punt el dispositiu de prevenció i seguretat per tal de garantir un gaudi segur del bany a tothom. Durant aquesta temporada d’estiu, Creu Roja compta amb el servei de vigilància, prevenció i salvament a l'Escala. La prevenció és la principal prioritat del servei i això que aquest estiu ha començat amb dos ensurts importants a la platja de Riells.

La supervisió en el bany dels infants és fonamental per a la seguretat. És per aquest motiu que cal mantenir-se vigilant en platges i piscines, encara que no hi hagi situacions de risc aparent, i cal fer un èmfasi especial en la protecció. Cal recordar, com a norma bàsica, que els infants han de banyar-se sempre sota la vigilància d'una persona adulta i que, en el cas dels més petits, cal mantenir una distància màxima d'un braç per poder agafar-los de manera immediata davant de qualsevol imprevist.

La campanya de seguretat i salut a les platges d’aquest any està especialment adreçada a la gent gran. Evitar entrar bruscament a l’aigua després d’una llarga exposició al sol o sortir-ne de seguida si hi ha un mínim senyal de malestar són alguns dels consells bàsics adreçats a la població adulta.

D’altra banda, les platges i piscines poden ser un lloc magnífic per promoure la salut a través de l’activitat física saludable a l’aire lliure. Nedar és una activitat de baix impacte per les articulacions, molt adequada per a la gent gran i que té molts beneficis per la salut física i emocional.

A més del servei de vigilància, la Creu Roja ofereix un any més, el servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat, fent ús de les denominades cadires amfíbies. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar