Publicitat
Publicitat

Més de 400 nens i joves inicien els casals i campus de l'Escala

Aquest dilluns s'han posat en marxa els diferents casals i campus d'estiu municipals de l'Escala, amb més de 400 inscrits. Els casals ofereixen tot un seguit de propostes organitzades per potenciar el lleure educatiu durant les vacances dels infants i joves.

Les activitats d'estiu són una proposta molt diferenciada de la que habitualment es fa a l'escola. Un dels seus atractius és l'amplia i variada oferta d'activitats lúdiques: casals, colònies, campaments, rutes, estades i activitats esportives.

L'Escala ofereix totes aquestes activitats amb la posada en marxa dels diferents casals i campus d'estiu municipals. L'edició de 2018 ja està en marxa des d'aquesta setmana amb més de 400 nens i nenes inscrits en les diferents activitats, que van des del casaliu als casals de lleure, els matins esportius i el campus jove. Enguany i per primera vegada la gestió del casal i els matins esportius va a càrrec d'Anncon Lleure i Oci, la mateixa empresa que va gestionar l'any 2017 els matins esportius deixant molt bones sensacions a pares i nens. 

Enguany el repte ha crescut però les il·lusions per gaudir d'un estiu amb els més petits de la vila són el motor principal. 

Des de l'organització s'està molt satisfeta amb la resposta dels joves, doncs per juliol no hi ha cap plaça disponible i per l'agost hi ha algun plaça lliure però molt poques. Amb tots els horaris disponibles es calcula que passaran pels casals més de 300 nens i nenes, per això el casal disposa d'un equip de 30 monitors més un grup reduït de premonitors i voluntaris per gestionar còmodament els grups de lleure i matí esportiu.  El casal ofereix aquest any activitats amb les quals els joves poden desenvolupar la creativitat i la imaginació, també cal destacar les activitats estrelles com les acampades o excursions, dues coses que no faltaran al casal d'estiu 2018. 

Per aquells que busquen un casal on predomini l'esport, l'Escala ofereix la modalitat dels matins esportius, un casal que funciona des de fa temps i que l'any passat va deixar amb ganes de més a tots els alumnes. Per això l'aposta d'aquesta any té una línia similar a l'any anterior on els joves participen de jocs, tallers i sortides al voltant de la vila amb un objectiu comú practicar un esport. Les novetats d'aquest any són les setmanes temàtiques. 

Els casals compten amb un nombre molt alt d'alumnes, per això és treballa amb grups per poder oferir seguretat i control durant les sortides, les classes o les rutes de distàncies més llargues.

Aquests primers dies i després d'un petit procés d'adaptació, els joves estan gaudint molt de totes les activitats proposades i tots els monitors esperen gaudir d'un magnífic estiu per portar a terme totes les activitats organitzades.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar