Publicitat
Publicitat

Sopar de Sant Pere , sopar de pescadors

El tradicional sopar de Sant Pere de la confraria de pescadors de l'Escala pateix una lleugera baixa de participació aquest any, respecte edicions anteriors. Des de la Confraria s'està treballant a bon ritme amb el pla de gestió i es considera que ha estat un bon any pel que fa a la pesca.

Divendres, diada de sant Pere, la Llotja del peix de l'Escala va acollir el tradicional sopar dels pescadors. Una festa que ja fa anys que es fa el divendres més proper al dia 29, per aprofitar així la nit que les teranyines no surten a pescar. Enguany la diada va caure en divendres, diada festiva per a molts escalenc fet que va provocar una baixada de participació en el sopar, doncs molts van aprofitar el cap de setmana llarg per fer una escapada i no van poder assistir al sopar de pescadors.

Ja fa uns anys el sopar va limitar-se a pescadors, familiar i amics per controlar el nombre de participants, ja que en alguna edició la xifra s'havia desbordat. 

Enguany no va assistir al sopar cap representant del sector pesquer gironí, un fet que la presidenta de la confraria de l'Escala atribueix al moment polític actual. De totes maneres Roser Güell feia un bon balanç de la pesca d'aquests primers sis mesos de l'any i posava l'accent negatiu a la lentitud per portar a terme el pla de gestió que ha de regular l'activitat pesquer local.

La festa dels pescadors es va arrodonir amb ball, que amenitzat per la discomòbil Sons.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar