Publicitat
Publicitat

Inauguració de l'exposició L'Escala a l'Aigua

Núria Albesa inaugura la mostra "L'Escala a l'aigua". La mostra recull el treball elaborat durant els tres mesos d'estada a la casa forestal. Es pot veure la primera quinzena de juliol a la Casa del Gavià i la segona al castell carolingi de Sant Martí d'Empúries.



Així de satisfeta es mostrava Núria Albesa, la guanyadora de la beca de primavera d'enguany, diumenge, després d'inaugurar l'exposició "L'Escala a l'aigua". Albesa ha reproduït detalls dels patrimoni de l'Escala i Empúries i amb una original tècnica d'esquitxos. El resultat són uns quadres on el primer protagonista són grans esquitzos que ocupen la centralitat del quadre. Tota la superfície de l'esquitx és el terreny que Albesa omple amb un gran detallisme amb mosaics d'Empúries, paisatge escalenc o detalls d'edificis o cases emblemàtiques de l'Escala.

Núria Albesa, filla de Vinaròs, ha treballat durant pràcticament tres mesos en aquest projecte. Ha treballat a la Casa del GAvià, mentre residia a la Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries. Des d'aquest diumenge fins el 15 de juliol es pot visitar el resultat d'aquest treball a la casa del Gavià, de dimarts a dissabtes, de sis a nou del vespre i diumenges d'onze a una.

Una exposició d'una bellesa inqüestionable i que s'ha de mirar amb deteniment, sense presses i buscant-ne tots els detalls.

La beca de primavera la convoca des de fa vint anys l'Ajuntament de l'Escala per a potenciar la creació en l'àmbit de les arts plàstiques. El seu tret diferencial és que el premi és tres mesos d'estada de l'artista a la Casa Forestal per a desenvolupar el projecte artístic. Aquest any, tothom ha coincidit en valorar la fidelitat de l'obra executada per Núria Albesa amb el projecte presentat.

La immersió a l'Escala, els seus racons més emblemàtics i els més amagats i la relació amb la seva gent son ben palpables en el treball de Núria Albesa, que ara, acabat el treball, està convençuda que li han ajudat a créixer artísticament.

L'exposició "L'Escala a l'aigua" es podrà veure en dos espais. La primera quinzena d'aquest juliol, a la Casa del Gavià i la segona al castell carolingi de Sant Martí d'Empúries.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar