Publicitat
Publicitat

Revetlla amb pocs incidents i molta gent arreu

Revetlla tranquil·la i molt massiva a l'Escala. Al camp dels Pilans estrenen la pista polivalent i la revetlla és seguida per molt de públic al llarg de la nit. Els petards i coets van il·luminar el cel de l'Escala com feia anys que no passava.

L'epicentre festiu pel que fa a la tradició va ser un any més el Camp dels Pilans. Aquest any amb una puntualitat anglesa, la flama va arribar a dos quarts de deu, tal i com es preveia. Encara amb el cel ben clar es va llegir el manifest, amb picada d'ullet enguany als 150 anys del naixement de Pompeu Fabra.

Ha estat el segon any consecutiu que la Flama arriba directament al camp dels Pilans sense passar abans per l'Ajuntament com havia estat habitual. El manifest d'enguany no va oblidar la situació política catalana i va incloure també un record per als presos i exiliats, a banda de reivindicar la unitat dels Països Catalans.

Just després del manifest es va encendre la foguera, alhora que la comitiva de la Flama ho amania amb una cantada improvisada de cançons reivindicatives a pocs metres de la foguera.

Aquest any, el camp dels Pilans es va vestir de festa gran amb l'estrena de la pista que s'ha habilitat a tocar del Centre Cívic del barri. El ball, a càrrec del conjunt Sol de Nit va ser molt concorregut durant tota la nit.

La revetlla de sant joan és l'acte principal que organitza l'associació de veïns del barri des de fa més de vint anys. Una celebració que l'associació encara arrodoneix amb el dinar de germanor de l'endemà. Seguit aquest any per més de 120 comensals, la majoria veïns o residents al barri. A l'hora de fer-ne el balanç, el seu president es mostrava especialment satisfet i recordava el principal repte que es van marcar ell i el seu equip a l'hora de tornar a agafar les regnes de l'associació.

La nit de revetlla d'aquest any va tornar a lluir com feia anys que no ho feia. La concurrència va ser especialment nombrosa en punts com La Platja o la Plaça de l'Univers a Riells. I els petards i pirotècnia en general es va fer notar durant hores.

Pel que fa a incidents, va ser una de les revetlles més tranquil·les dels últims anys. Policia, mossos, bombers i voluntaris de protecció civil estaven especialment amatents a qualsevol incident que es produís.

En el balanç final, poca cosa, tret d'algun contenidor encès, una tanca que es va encendre en impactar-hi una palmera i un petit incendi declarat en un local al camí Ramader.

En aquest balanç cal fer-hi constar també que al CAP no s'ha hagut d'atendre cap ferit per manipulació de petards o altres elements pirotècnics.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar