Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament de l'Escala restaura el fons de Víctor Català

El fons Víctor Català cedit a l’Ajuntament de l’Escala es porta a restaurar al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya. Els tècnics preveuen que trigaran mig any aproximadament a restaurar totes les peces.

Després d'uns dies de neteja i condicionament del fons documental de l'escriptora Víctor Català a la seu de l'Escala, aquesta setmana una empresa especialitzada ha transportat totes les peces fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès. Allà, tècnics del centre s'encarregaran de tractar i restaurar l'obra artística i els manuscrits. Es calcula que hi haurà feina per sis mesos aproximadament. Primer de tot s'eliminaran els insectes i els fongs per a tot seguit procedir a la restauració, seguint els criteris d'intervenir el mínim necessari. 

La donació d’aquest fons va tenir lloc l’agost de 2017 després que Lluís Albert, hereu del llegat literari i artístic de l’escriptora, el cedís a l’Ajuntament de l’Escala. Posteriorment, el Museu de l’Escala va obtenir una subvenció per la restauració de tot el fons. 

El llegat de Caterina Albert i Paradís està format per 150 lligalls, 150 llibretes, entre els quals hi ha el manuscrit de "Solitud", 3.732 cartes amb 768 corresponsals, 5 escultures, 20 olis, una cinquantena de dibuixos, 200 fotografies, 1.200 objectes arqueològics, 500 llibres i diversos objectes personals. Un cop tot estigui en condicions, l'Ajuntament crearà dos espais dedicats a la difusió de l'obra de l'escriptora: un al segon pis de l'Alfolí de la sal i l'altre al jardí modernista del Clos del Pastor. 

La intenció de l'Ajuntament de l'Escala és que el 23 d'abril de 2019, coincidint amb els 150 anys del naixement de l'escriptora, s'inauguri l'arxiu de Víctor Català a l'Alfolí de la sal. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar