Publicitat
Publicitat

Consells de Protecció Civil per a una revetlla segura

Ja fa dies que les casetes de venda de petards ofereixen les darreres novetats. Des de Protecció Civil de l'Escala es recomana que els nens no manipulin sols els petards i que es respecti les instruccions d'ús del fabricant.

Dissabte es celebra la revetlla de sant Joan. A l'Escala només hi ha una foguera autoritzada, la que s'encendrà al barri del Camp dels Pilans. Però la concentració de petards és corrent en tot el municipi, amb punts d'especial concentració en zones com La Platja o Riells, a la plaça de l'Univers. La nit de snat Joan és una nit en què serveis com la policia o els bombers tenen totes les alertes posades. També a l'associació de voluntaris de protecció civil estaran amatents per intervenir amb immediatesa si se'ls necessita.

La manipulació de qualsevol tipus d'element pirotècnic s'ha de fer respectant totes les precaucions habituals com no deixar mai que un menor d'edat ho faci sense la supervisió d'un adult; com no llançar-ne mai a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.

I és que en diades com aquestes el risc d'incendis es multiplica exponencialment, sobretot en un context com l'actual, en una temporada en què les pluges han estat abundants, les herbes han crescut amb abundància i amb la intensa calor dels últims dies s'ha assecat, deixant molt material amb alta potencialitat de combustió.

La revetlla principal de l'EScala és la del camp dels Pilans. A les nou s'espera l'arribada de la flama del Canigó que encendrà la foguera i tot seguit hi ha programat ball de revetlla amb el conjunt Sol de Nit.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar