Publicitat
Publicitat

Tercera neteja submarina del fons marí

L'Escala participa un any més en la iniciativa a nivell estatal de netejar el fons marí. Dissabte es va actuar en 22 punts de tot el litoral espanyol i en el cas de l'Alt Empordà una trentena de voluntaris van netejar el fons de Cala Ferriol. La sorpresa va ser que estava més neta del que s'esperava.

Dissabte es va fer una neteja del fons marí de tot el litoral de l'Estat espanyol. Gràcies a mil voluntaris es va actuar en 22 punts concrets i la mar d'Empúries no va ser una excepció. Una trentena de persones, a iniciativa de Dive Paradís, van desplaçar-se fins a Cala Ferriol. Van aprofitar per fer una immersió a la vegada que retiraven brutícia. Els voluntaris destaquen la necessitat de conscienciació de la gent perquè qualsevol residu, per petit que sigui, pot esdevenir un perill per peixos, aus o tortugues.

Sortosament, els voluntaris es van trobar a Cala Ferriol menys brutícia de la que s'esperaven. El més destacat va ser una cadena de ferro de més de 200 quilos, que segurament fa anys havia estat un amarrament. 

També van trobar hams, ploms o restes de xarxa. Cala Ferriol és la segona més gran de la costa del Montgrí després de cala Montgó.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar