Publicitat
Publicitat

Comissats 41 quilos de peix comprats il·legalment

Denuncien un home que havia comprat de manera il·legal més de 41 quilos de peix al port pesquer de l'Escala. Els Mossos d'esquadra el van enxampar al cotxe en sortir de les instal.lacions i comprovar que el peix no estava etiquetat i per tant no havia passat per llotja.

Mossos d'Esquadra de la Unitat de Medi Ambient conjuntament amb inspectors de la Direcció General de Pesca de la Generalitat van denunciar el passat 7 de juny un veí de l'Escala de 58 anys per una infracció greu a la LLei de Pesca i Acció Marítima.L'home havia comprat més de 41 quilos entre anxova, sardina i sorell  directament a diversos pescadors de les embarcacions, i per tant no duia l'etiqueta de traçabilitat de la llotja., un peix que volia revendre.Els agents van aturar el seu vehicle a la sortida del port i li van trobar el peix en tres galledes al porta-maletes.Davant les evidències, els agents van aixecar un acta i van denunciar a l’home per comprar i vendre peix sense etiquetar.

 Aquesta infracció està tipificada com a greu a la Llei de pesca i acció marítimes i pot suposar una multa de 301 a 60.000 euros. 

Pel que fa al peix cal comentar que es va destruir ja que ni el transport ni la conservació eren les adients.

L'acció s'emmarca dins l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisc il·legal a Catalunya.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar