Publicitat
Publicitat

L'escola l'Esculapi participa en el projecte Tirabuixó

Els nens i nenes de l'escola l'Esculapi de l'Escala participen aquesta setmana en el projecte Tirabuixó. Consisteix en fer 7 minuts d'exercicis a fora al pati, amb l'acompanyament de música, per a ajudar a connectar el cos i la ment. Van començar dilluns i amb només quatre dies ja es poden comprovar els resultats entre l'alumnat. 

17 escoles de les comarques de Girona, entre les quals hi ha l'Esculapi de l'Escala, participen en el projecte Tirabuixó. Cada curs escolar l’equip del Tirabuixó  dissenya 2 series d’estiraments i exercicis, una de tardor i una de primavera, que duren uns 7 minuts. Són una barreja de sistemes antics com el ioga i el tai-txi i de mètodes més moderns com el pilates i la kinesiologia educativa. Les series compten amb un acompanyament musical composat expressament. Aquest treball s'ha de fer cada dia a l'aula o al pati abans de començar les classes. El projecte Tirabuixó busca restablir la connexió entre el cos i la ment, a partir de l’enfortiment de la consciència corporal. A llarg termini això es tradueix en més benestar personal. 

A l'Esculapi ho estan fent aquesta setmana a mode de prova abans d'instaurar-ho el curs vinent. I la directora del centre reconeix que amb aquests quatre dies ja han pogut comprovar que els nens i nenes entren a l'aula més relaxats i concentrats. 

L'equip del Tirabuixó el formen Sofia Asencio, ballarina i coreògrafa professional, Barbara Van Hoestenberghe, músic i performer, i Lola Robles, tècnica d’esports. Aquest projecte compta amb la col·laboració del Dipsalut de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Figueres i el Festival Sismògraf d’Olot. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar