Publicitat
Publicitat

Vintè Mundial de Windsurf Premi Catalunya Costa Brava

Finian Maynard i Amado Vrieswijk son els noms més destacats del Mundial de Windsurf - Premi Catalunya Costa Brava, que ha arribat enguany a la seva vintena edició. La manca de vent ha perjudicat especialment la categoria d'eslàlom i ha demostrat que la modalitat foil té unes grans possibilitats de creixement. La trobada de furgonetes volkswagen ha estat més massiva que mai.

La vintena edició del Campionat del Món de Windsurf - Gran Premi Catalunya Costa Brava ha estat marcada pels noms de Finian Maynard, de les Ïlles Verges i per Amado Vrieswijk, de Bonaire, campions respectius en les categories d'eslàlom i de foil. En eslàlom, darrera Maynard, el podi el van completar Pascal Toselli i Cyril Moussilmani. En foil, darrera Vrieswijk es van classificar l'alemany Sebastian Kördel i el francès Julien Bontemps.Ha estat una edició marcada per la manca de vent, que ha perjudicat sobretot a la categoria d'eslàlom, de la qual se n'ha pogut fer poquíssimes mànegues, mentre que l'apartat de foil, aquesta planxa amb una quilla considerable que quan navega fa l'efecte que vola, s'ha pogut competir cada dia. L'organització qualifica el vintè aniversari de la prova com a molt positiva.

Per a Panxo Pi-Sunyer és evident que l'evolució a l'alça de la modalitat de foil és imparable en detriment de l'eslàlom.

Un dels perjudicats per la manca de vent ha estat el jove rosinc David Batlle, de tant sols 17 anys, que ha participat per primer cop al Mundial, en la modalitat d'eslàlom.

La ràpida evolució del foil fa que la majoria de windsurfistes s'hi estigui abocant. El mateix David Batlle podria provar-ho de cara  a la temporada vinent.  

Batlle és un valor a l'alça del windsurf català. Vigent campió d'Espanya en categoria júnior

Batlle s'ha mostrat molt agraït per haver pogut debutar al mundial. Tot un somni, va explicar.

Després de la prova d'aquest cap de setmana queden tres proves més del mundial, a disputar a Portugal, Canàries i Alemanya. Disputat el Gran Premi Catalunya Costa Brava, la classificació provisional en eslàlom està liderada per l'italià Matteo Iachino, seguit del multicampió francès Antoine Albeau i de l'italià Pascal Toselli, segon en la prova d'aquest cap de setmana.

A banda de la competició, el windsurf ha estat omnipresent a la platja del Cortal de la devesa i el camping La Ballena Alegre amb la concentració més multitudinària de furgonetes Volkswagen, tot un símbol del món del windsurfistes. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar