Publicitat
Publicitat

El wind foil s'incorpora al mundial de windsurf

Fins diumenge vinent la Platja del Cortal de la devesa de Sant Pere acull la quarta prova del mundial de windsurf. La gran novetat d'enguany és la incorporació de la modalitat wind-foil. Una activitat amb motiu del Dia mundial dels oceans, la Surf Alegre i la trobada de furgonetes Volkswagen completen el programa.

Amb presència de l'actual campió del món, Antoine Albeau, és en marxa la vintena edició del Gran Premi Catalunya Costa Brava de Windsurf en la modalitat d'slàlom.La prova, puntuable pel campionat del món, es celebra entre el 5 i el 10 de juny en aigües de la Mar d'Empúries, just davant el Càmping La Ballena Alegre, al terme municipal de Sant Pere Pescador.Hi participaran un total de 64 windsurfistes de més de 30 països.

La gran novetat és que enguany el mundial és doble, ja que s'ha incorporat la modalitat wind-foil, que necessita molt menys vent i que assegura la disputa de moltes mànigues.Divendres vinent és el dia mundial dels oceans, el mitjà on treballen aquesta esportistes, que han volgut fer una acció reivindicativa.

Es tracta d'una competició internacional d'alt nivell que es disputa a Catalunya, un fet que es destaca des de la Federació Catalana de Vela. Amés , aquest 2018, la Ballena Alegre serà seu de dues proves més d'alta competició.El Mundial de windsurf és esport i també promoció econòmica i turística.Pels riders catalans és també una oportunitat de competir al costat dels millors del món, un bon banc d'aprenentatge.De nou el mundial porta associades activitats com el Surf Alegre, la fira de material  o la trobada de furgonetes Volswagen, que celebra els 15 anys i s'espera récord de participació, amb uns 350 exemplars.Senses temps a parar el cap de setmana vinent es celebra una nova edició del Sweet Aloha, una nova concentració de dones surfistes.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar