Publicitat
Publicitat

Recta final dels treballs d'urgència a les restes del port d'Empúries

La setmana que ve acabaran els treballs d'urgència per a documentar les restes arqueològiques trobades a la platja del moll grec d'Empúries. El temporal del mes de març les va destapar. Un cop els arqueòlegs acabin la feina, les tornaran a cobrir de sorra per evitar-ne la degradació. Se sap que daten del segle 6 abans de Crist. 

Els arqueòlegs encaren la recta final dels treballs d'urgència per documentar les restes gregues de l'antic Port d'Empúries, que va destapar la darrera gran llevantada del mes de març. Es preveu que en una setmana ja es donin les tasques per acabades i es puguin tornar a cobrir amb sorra. Aquestes restes estan situades just al costat del moll grec i, tot i que els arqueòlegs en tenien coneixement, no s'hi treballava per la complexitat de la ubicació: a tocar de la duna litoral i en sòl maritimoterrestre. Encara és aviat per concretar quin tipus d'edificacions hi ha però se sap que tenen continuïtat per sota la duna i enllacen amb el jaciment, amb la ciutat grega. I daten de la segona meitat del segle 6 abans de Crist.

En total s'hi haurà treballat tres setmanes. Un cop acabada la campanya, es cobriran les restes amb sorra per recuperar aquest espai de platja. Però a la vista quedaran les estructures més recents. 

Aquesta actuació d'urgència està subvencionada i promoguda pel Servei d'Arqueologia de la Generalitat, sota la supervisió del MAC-Empúries. Compta amb un equip de 6 arqueòlegs més el suport d'una màquina excavadora. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar