Publicitat
Publicitat

El cicle de Clàssics homenatja al mestre Lluís Albert

El cicle de primavera dels concerts Clàssics l'Escala-Empúries homenatja el mestre i compositor escalenc Lluís Albert, amb un repertori de peces seves desconegudes per al gran públic. La sala del CER es va omplir en un concert emotiu.

Dissabte el CER va ser l'escenari d'un concert de lied català, lieder en alemany, del cicle de Clàssics l'Escala-Empúries. És un tipus de composició breu per a veu i piano, que va des de cançons de trobadors fins a himnes d'església. Els primers a composar-ne van ser Mozart i Beethoven, si bé van ser Schubert, Mendelssohn i Schumann els que van dur el gènere a les cotes més elevades de genialitat. En aquesta ocasió, però, el compositor protagonista del concert era un músic ben proper a l'Escala: el mestre Lluís Albert. El programa buscava recuperar algunes de les peces del repertori d'Albert més significatives del gènere lied, molt desconegudes per al gran públic. I és que en els 95 anys que té el compositor escalenc, aquestes peces només s'han pogut escoltar a Barcelona. 

Els encarregats de posar veu a l'obra de Lluís Albert van ser el tenor Josep Camós i la soprano Laia Frigolé, amb l'acompanyament de la pianista Ekaterina Gagkaeva. 

El concert es va programar a la sala d'actes del CER, que va esgotar les entrades. Va ser un recital emotiu, en què van intervenir l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, i el mateix Lluís Albert, visiblement emocionat. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar