Publicitat
Publicitat

Ferran Mascarell omple l'Alfolí de la Sal en la clausura dels Debats

Ferran Mascarell omple l'Alfolí de la Sal en la clausura dels Debats, que es va fer divendres al vespre. Mascarell va criticar el poc pressupost que des de sempre destina la Generalitat a la cultura i el patrimoni i va alertar que se'ls ha de considerar com a actius econòmics d'un país, en la línia del que ja fa França.

Ferran Mascarell va tancar divendres el cicle de Debats que enguany s'ha dedicat al turisme cultural, aprofitant que el 2018 és l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. L'exconseller de Cultura, historiador, promotor i gestor cultural va parlar de com percep ell el patrimoni, a partir de l'experiència personal i d'anècdotes de la seva vida. El president del CoNCA, Carles Duarte, el va presentar com una de les personalitats catalanes més importants del món de la cultura.

La conferència de Mascarell portava per títol "Patrimoni i Cultura: fascinació pel passat, gaudi del present i auguri de futur". Per l'exconseller, Catalunya està a la cua en aquest assumpte i va posar França com a exemple: falta més pressupost per al descobriment i conservació del patrimoni i falta més pedagogia per apropar el patrimoni als nens i a la població en general. 

Mascarell va explicar que cada vegada més el turista busca un valor afegit als seus viatges, que se li pot oferir a través del patrimoni.

I va alertar que Catalunya ha de prendre consciència que el patrimoni cultural és un gran actiu. 

Enguany, el cicle de Debats ha comptat amb dues conferències. Aquesta de Ferran Mascarell, que va aixecar molta expectació i va omplir la sala de baix de l'Alfolí de la sal. I la setmana anterior havia estat el torn de la doctora en Història de l'Art, Maria Dolors Vidal.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar