Publicitat
Publicitat

Presentació de la tercera fase del Projecte Sèpia

Per tercer any consecutiu, torna el projecte mediambiental Sèpia, per garantir la reproducció de sèpies i calamars al mar d'Empúries. Enguany, combina els dos mètodes emprats fins ara: les incubadores i les línies de sepieres amb branques de llentiscle i pi. En total, es cobreixen dos quilòmetres de costa. 

El Projecte Sèpia comptarà aquest any amb dos quilòmetres de sepieres i incubadores col·locades entre el litoral de l'Escala i l'Estartit. Aquest matí s'ha presentat la tercera fase del programa mediambiental, en què s'ha decidit combinar els dos sistemes ja provats amb èxit en les dues temporades anteriors. En total, doncs, hi ha dotze incubadores, per garantir la reproducció de 800.000 ous de sèpia i calamar, i en paral·lel també s'han col·locat les línies de sepieres fetes amb branques de llentiscle i pi, que asseguren un lloc per posar els ous.

Des de bon principi, el Projecte Sèpia ha buscat una repercussió en tots els àmbits: mediambiental, divulgativa, econòmica i turística. En aquest sentit, es continua treballant en la creació d'un distintiu per als pescadors artesanals que comercializin sèpies de la zona, per oferir-los un valor afegit a la seva feina.

El Projecte Sèpia és coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el tècnic de pesca Isaac Moya i és una realitat gràcies a la col·laboració dels pescadors artesanals. Compta amb el suport públic dels ajuntaments de l'Escala i Torroella de Montgrí, el Parc del Montgrí i la Generalitat i de nombroses empreses privades.

Precisament, entroncant amb aquesta voluntat de promoció econòmica i turística del projecte, tant a l'Escala com a l'Estartit es crearan dos punts amb sepieres visitables quan passi l'època de temporals. Un serà davant de la costa d'Empúries, a les Muscleres Grosses, i l'altra a la platja de l'Estartit. Es trobaran a entre 2 i 3 metres de fondària. A més, aquest any es tornarà a oferir l'opció de sortir a pescar amb l'embarcació del Projecte Sèpia.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar