Publicitat
Publicitat

Tu decideixes com envellir, un nou paradigma de l'envelliment

Ahir la sala d'actes municipal de l'Escala va acollir la presentació del model "Tu decideixes com envellir", una nova manera de funcionar dels centres per a la gent gran que l'empresa pública SUMAR ha implementat de manera pionera a Catalunya. L'objectiu és que les residències i els centres de dia es converteixen en llocs agradables, respectuosos i que acompanyin les persones grans en aquest tram de la seva vida.

El model d'envelliment que ha imperat fins avui en dia té els dies comptats. Pels canvis socials, l'allargament de l'esperança de vida i el canvi d'hàbits de la població. Les residències o centres de dia, tal i com els coneixem amb horaris estrictes i un tracte condescent, no tenen futur. I és que és una realitat que la gent no hi vol anar, ni per necessitat, només per obligació. Amb aquesta radiografia sobre la taula, ara fa deu anys, l'empresa pública SUMAR va dissenyar i implementar un nou model de funcionament dels seus centres de gent gran que s'anomena "Tu decideixes com envellir". Es basa en l'atenció centrada en la persona, en acompanyar des del respecte. Ho va explicar ahir al vespre Mariona Rustullet, directora tècnica i d'operacions de SUMAR i una de les creadores d'aquest model innovador a Catalunya.

Rustullet va oferir una conferència a la sala d'actes de l'Ajuntament de l'Escala, en el marc del Pla de Barris. És diplomada en infermeria, Postgrau en gestió i direcció de petita i mitjana empresa i Màster en alta funció directiva i Programa de gestió de la col·laboració pública i privada. Rustullet va poder parlar des de la seva experiència com a infermera, gestora de centres i apassionada de l'envelliment i de la gent gran, en paraules seves.

Mariona Rustullet és la protagonista del programa Parlem d'aquesta setmana a Canal 10 Empordà. I properament també es podrà veure aquesta xerrada íntegra per la televisió local de l'Escala.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar