Publicitat
Publicitat

Presentació programa Àncora

El Pla de Barris impulsa el programa Àncora per a la detecció de persones grans que viuen soles i amb perill d'exclusió. Es va presentar en societat divendres al vespre a la sala d'actes municipal. Aquest programa necessita voluntaris que vulguin col·laborar-hi.

Segons el porta a porta encarregat pel Pla de BArris fa pocs mesos, al nucli antic hi ha poques persones grans sense cap recolzament familiar. La majoria assegura gaudir de bona salut i realitzen activitats fora de la llar. La majoria percep un nucli amb bona convivència i tranquil·litat. La majoria de queixes són vinculades a sorolls, mobilitat i aparcaments.

Aquestes són les principals conclusions extretes de l'enquesta porta a porta. A partir d'aquestes, s'acaba d'engegar el programa Àncora. Un programa a través del qual es vol contribuir a la detecció de persones grans que pateixen o estan en risc de patir aïllament social o risc d'exclusió social; vol potenciar la corresponsabilitat entre veïns, teixit comercial i administració pública per millorar la detecció de casos d'aquest aïllament; i vol impulsar una xarxa d'intervenció comunitària per potenciar l'envelliment actiu i la qualitat de vida dels veïns.

Divendres al vespre es va presentar aquest programa, a més de les dades generals extretes de l'enquesta porta a porta que es va fer fa unes setmanes en vivendes del nucli antic de l'Escala.

Des d'un primer moment, aquest programa compta amb la implicació de Càritas Parroquial, que ja treballa fent acompanyament de gent gran que viu sola.

Els voluntaris de Càritas que participen en aquest programa fan una hora d'acompanyament a la setmana.

Els interessats en el programa poden col·laborar-hi omplint la butlleta que trobaran a l'oficina del Pla de Barris, a la plaça de les escoles. Els voluntaris són anomenats àncores, en la mesura que poen detectar casos en risc d'aïllament. Davant d'un possible cas de risc, aquestes àncores activen la intervenció dels professionals dels Serveis Socials de l'Ajuntament de l'EScala.

Abans d'implicar-se en el projecte, els voluntaris -o àncores- reben una formació impartida per professionals.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar