Publicitat
Publicitat

Campionat de Catalunya d’Optimist – Trofeu Mar d’Empúries 2018

Els dies 14, 15, 21 i 22 d'abril més de 140 regatistes disputaran el Campionat de Catalunya d'Optimist - Trofeu Mar d'Empúries. Destacar també l'ajornament de la Barcelona World Race fins el 2022, el regatista escalenc Gerard Marín explicava els detalls al programa Esports 10 d'aquesta casa. 

Aquest cap de setmana arriba una de les proves més importants emmarcades en la celebració dels 50 anys del Club Nàutic l'Escala. Parlem del Campionat de Catalunya d'Optimist – Trofeu Mar d'Empúries on ja hi ha més de 140 regatistes inscrits d'optimist grup 1 i 2 procedents de tot Catalunya. Les proves és realitzaran al llarg de dos caps de setmana, el del 14 i 15 d'abril i el següent del 21 al 22 d'abril. 

Les dues categories competiran per separat, en format flota i s'enfrontaran a diverses proves d'uns 45 minuts, aproximadament. Les mànigues començaran a les 13:00 hores el primer dia, mentre que la resta de jornades l'inici s'ha programat a les 12:00. Cada dia de competició, els tres primers classificats de cada grup rebran un mallot que lluirán durant la següent jornada de regates. L'entrega d'aquest mallot es realitzarà finalitzades les proves en un acte durant el qual també se sortejaran diversos obsequis entre tots els participants.La regata podrà seguir-se en directe a través dels comptes de Facebook i Twitter del Club Nàutic L'Escala a través dels hastags #regates18 i #opticat18.

I no deixem l'aigua doncs un dels protagonistes del programa Esports 10 ha estat Gerard Marín qui ho tenia tot lligat per competir el 2019 a la Barcelona World Race. Marín ja tenia company, l'italià Jean Carlo i el projecte estava avançat però igual que la resta de participants s'ha topat amb la sorpresa de la suspensió de la prova. Recordem que el patronat que l'organitza l'ha cancel·lat perquè els costava trobar patrocinadors. També els hauria frenat, el "clima d'indefinició institucional" i la falta d'estabilitat política. 

  

 La pròxima BWR seria el 2022. Marín no tanca les portes a participar-hi, tot i que creu que serà complicat recuperar la prova de vela oceànica. 

  

Un equip encapçalat per Anna Corbella i Guillermo Altadill, han ideat una nova regata pensada com una volta al món en solitari i sense escales, encara que podria ser a dos, amb sortida de Barcelona a la tardor del 2019, i hi hauria d'haver una participació mínima de 20 vaixells. Una proposta que Gerard Marín veu amb molt bons ulls.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar