Publicitat
Publicitat

Presentació del llibre Cambra Agrícola de l'Empordà al Masle

Divendres el Masle va acollir la penúltima de les conferències del Centre d'Estudis Escalencs. En aquesta ocasió es va parlar de la creació de la Cambra Agrícola de l'Empordà, un model que es va copiar a arreu del país i que a l'Escala també va tenir la seva seu. La xerrada es va basar en el llibre que ressegueix la història d'aquesta entitat.

Dos dels tres autors del llibre "Cambra Agrícola de l'Empordà. Arquitectura, economia i societat", l'exalcalde de Figueres Joan Armangué i l'historiador Albert Testart, van presentar divendres el volum al Museu de l'Anxova i de la Sal. A l'acte hi va faltar el tercer autor, l'arquitecte Joan Falgueras. El llibre, publicat per Brau Edicions, analitza les vessants arquitectònica, econòmica i social de la Cambra Agrícola de l'Empordà. Aquesta institució fou creada per sectors de la burgesia agrària empordanesa per respondre a les seves necessitats econòmiques i al seu projecte polític. El model s'expandí fora de l'Empordà. 

Aquesta era la penúltima de les xerrades programades en les novenes Jornades del Centre d'Estudis Escalencs. I la presentació del llibre es va complementar amb una explicació sobre la Cambra Agrària de l'Escala, a càrrec de l'arqueòleg Jaume Badias.

Divendres vinent a les set de la tarda tindrà lloc l'últim acte programat en el marc de les jornades. Consistirà en la presentació del projecte Apadrinem escultures i la Xarxa Xargay, amb motiu del 90è aniversari del naixement de l'escultora Emília Xargay. L'acte anirà a càrrec de Dolors Reig, presidenta d'Amics de la UNESCO de Girona.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar