Publicitat
Publicitat

Tercer intent de Defensa de vendre's el solar de la Clota a l'Escala

El ministeri de Defensa fa un tercer intent de vendre's el solar de què disposa a La Clota. El 25 d'abril formarà part d'una subhasta pública.

Tercer intent de Defensa de vendre's el solar de la Clota a l'Escala.L'institut d'Habitatge del Ministeri convoca una subhasta triple per al 25 d'abril; el preu de sortida més alt s'enfila fins als 2,2 milions d'euros; el més baix, en prop d'1,6 milions

L'Institut d'Habitatge,Infraestructura i Equipament de la Defensa (Invied, de les sigles en castellà) amb l'objectiu (reiterat) de vendre's el solar de 9.147 m2 que el Ministeri posseeix al sector de la Clota. Es tracta d'un solar que, amb la normativa urbanística local actual té una edificabilitat de 9300m2 i que està classificat de sòl urbà amb compatibilitat per a ser destinat a usos hotelers.

L'Invied ja va intentar desprendre's d'aquesta finca els anys 2015 i 2016, però les successives subhastes van quedar desertes.

Ara es fa un tercer intent amb un sistema de triple venda. Això és: en una primera subhasta el preu de sortida és d'uns 2'2 milions d'euros. Si cap postor superés aquesta xifra, s'activria un segon procediment amb un preu mínim un 15% més barat, de poc més d'un milió 800 mil euros. Si tampoc hi hagués adjudicatari, encara s'activaria una tercera subhasta, ara per un milió 580 mil euros.

Avui era el dia límit per a presentar ofertes. La subhasta –o subhastes– se celebrarà a la seu de l'Invied, al carrer Isaac Peral números 20-32, a Madrid. En cas que finalment surti un comprador, l'adjudicació de la finca es farà en el termini màxim d'un mes.

La finca en qüestió és l'última peça del retorn dels antics terrenys militars a la població. L'any 2012 Ajuntament i Invied van pactar la compra-venda de 123 mil metres quadrats a Les Planasses, al sector de La Clota i els Brancs per poc més de 193 mil euros, un acord considerat en el seu moment d'"històric", ja que el passatge enllaça amb el Parc Natural del Montgrí. L'operació es concretava després que el consistori canviés la qualificació del solar, que passava a ser no urbanitzable. Aquell any també es va concretar la permuta que convertia l'Exèrcit en propietari de la finca de 9.147 m2 que ara es vol vendre.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar