Publicitat
Publicitat

Torna 'De l'aula a la taula'

Són en marxa les quartes jornades 'De l'aula a la taula', una activitat del MARAM que busca acostar el peix fres als joves. Hi participen els alumnes de 3er d'ESO de l'Institut, que aprenen les propietats del peix i les moltes possibilitats que hi ha de cuinar-lo.

El MARAM acull un any més les jornades 'De l'aula a la taula', que arriben a la quarta edició i que tenen per objectiu introduir el peix a la dieta dels joves.Es tracta d'una col·laboració del mateix MARAM amb l'Institut el Pedró, que compte amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala i el Dipsalut de la Diputació de Girona.Hi participen joves de tercer d'ESO, que primer assisteixen a una sessió teòrica en la que treballen els bons hàbits alimentaris i en com dur una dieta sana i equilibrada.Acte seguit és l'hora de la pràctica, on es  mostren petits trucs per a netejar, tallar i conservar el peix i després aprenen a cuinar-lo de maneres diferents.El peix és un producte molt saludable, amb moltes proteïnes , fàcil de digerir i ric en Omega, minerals i vitamines.Un dels problemes que es troben les famílies és la dificultat d'introduir-lo a la dieta familiar.'De l'aula a la taula' vol revertir aquesta situació.Amés d'aprendre a cuinar el peix, les jornades s'aprofiten per ensenyar bons hàbits a la cuina, amb coses tant senzilles com saber agafar un ganivet per no tallar-se.

Des de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament s'aposta clarament per  l'activitat .Pel que fa al MARAM, s'explica que cal introduïr el peix fresc al joves.Per l'Institut l'activitat és molt interessant, ja que tracta temes de salut i de producte de proximitat. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar