Publicitat
Publicitat

16 vestits de l'Escala al Museu Virtual de la Moda

El Museu Virtual de la Moda de Catalunya, iniciativa de la Fundació Lluís Carulla, mostra 16 vestits aportats pel Museu de l’Anxova i de la Sal. Bona part d’ells estan exposats a la casa de pescadors de Can Cintu Xuà.

El museu virtual de la moda és un projecte cultural amb l'objectiu de reunir i mostrar en una plataforma virtual el relat de la història de la indumentària catalana. El projecte va ser guanyador del premi de la Fundació Lluís CArulla l'any 2016 i ha estat presentat el 15 de març passat. Cada vestit exposat està acompanyat de la seva fitxa tècnica, bibliografia i altra informació complementària com per a què servien o qui els confeccionava... de manera que permeti contextualitzar i entendre l'època en què va ser usat.

la informació que cada peça ofereix sigui la que permeti contextualitzar-la, observar-la i entendre-la en la seva època.

De la mateixa manera, les fotografies que l’acompanyen permeten conèixer de ben a prop els detalls i les intimitats de cada peça, ensenyant parts que sovint queden amagades quan s’exposen, com l’interior o les costures.

Entre els centenars de peces que s'hi poden veure n'hi ha de més d'una trentena de museus de Catalunya, entre ells del Museu de l'Anxova i de la Sal.

La ideòloga del museu virtual ha estat Laura Casal-Valls, historiadora de l'art especialitzada en història de la indumentària. Es pot consultar a l'adreça museudelamoda.cat

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar