Publicitat
Publicitat

El gerent de Ports de la Generalitat visita les obres de reforç del dic de recer del port de l'Escala

El gerent de Ports de la Generalitat ha visitat les obres de reforç del dic de recer del port de l'Escala. Les obres s’han iniciat amb l’enderroc de les oficines de l’escar i l’antic magatzem de Ports, s’han desviat les connexions de llum i aigua per continuar donant servei als usuaris i s’han començat a col·locar peces d’escullera al dic de recer. L’objectiu és reduir l'impacte de l'onatge i donar més seguretat a les embarcacions i als vianants. Té un cost d'un milió d'euros.

Ports de la Generalitat està duent a terme les obres de reforç del dic de recer al port de l’Escala, de les quals ja s’han fet els enderrocs de les oficines de l’escar i magatzem de Ports, una part del muret de l’espatller i s’ha començat la col·locació dels blocs de l’escullera d'entre sis i vuit tones a l'extrem del dic de recer per reforçar el talús. El projecte també preveu construir un nou vial d’accés al dic que envoltarà l'escar. I es crearà un camí per a vianants paral·lel al nou vial per connectar millor el port amb la vila. L'obra compta amb una inversió d’un milió setanta mil euros i es preveu un termini d’execució de nou mesos. Es tracta d'una de les obres més importants que està duent a terme en aquests moments Ports en tot el territori català. L'objectiu és millorar la seguretat de les embarcacions i els vianants reduint l'impacte dels temporals de llevant, a la vegada que es millora la connexió del port amb la vila. El gerent, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat de l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, entre d’altres autoritats, ha visitat aquestes obres. 

Per la seva banda, l’alcalde de l’Escala ha agraït l'actuació, necessària i reclamada pel municipi.

Els serveis de les oficines de l'escar, que ja s'han enderrocat, es traslladaran a un local que hi ha més a prop de l’escar. I el petit magatzem de Ports es tornarà a fer nou en el mateix lloc per guardar els materials anti-contaminació i estris. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar