Publicitat
Publicitat

Núria Albesa guanya la XX Beca Internacional de Privamera

L'artista de Vinaròs Núria Albesa guanya la XX Beca Internacional de Privamera de l'Escala amb el projecte 'L'Escala i l'aigua'.  El jurat l'ha escollit d'entre 58 treballs presentats d'una desena de països.

Un total de 58 projectes d'artistes de països com Alemanya, Àustria, Argentina, Xile o la Xina són els que enguany s'han presentat a la vintena edició de la Beca Internacional de Primavera d'Arts Plàstiques que convoca l'Ajuntament de l'Escala.La proposta guanyadora  ha estat 'L'Escala i l'aigua' obra de l'artista de Vinaròs al País Valencià Núria Albesa.

El jurat format per Xavier Aquilué, Francesc R. ORETÓ, Enric Tubert i Josep Maria Simon, han destacat l'originalitat de la proposta presentada per Albesa, així com la seva bona tècnica i la connexió del que vol fer amb el territori.

Durant tres mesos , a partir de principis d'abril, i amb la Casa Forestal de Sant Martí com a centre de treball, segons l'artista, crearà una sèrie pictòrica, amb gotes que reflecteixen detalls arquitectònics que mostren el passat i el present de l'Escala.La materialització de l'obra serà amb diferents tècniques aquoses damunt de llenç, encara que també experimentaré amb altres suports i altres materials com, per exemple, sorra de la platja". L'artista explica que vol reivindicar la cultura de la zona, on no sols hi ha platges meravelloses, sinó que la història i la cultura local fan d'un petit poble costaner una càpsula del temps on s'ajunten milers d'històries i racons interessants que conèixer.La Beca inclou també una ajuda de 2.500 euros per a les despeses .

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar